Wilders: TR-demonstranten Rotterdam geen Nederlanders en Kuzu ook niet

0
57

PVV-leider Geert Wilders vindt dat er in ons land geen Turken meer binnen mogen komen. ‘Dicht die grenzen. Geen Turk er meer in’, zei hij tijdens een debat woensdag in de Tweede Kamer.

De groep Turkse Nederlanders die na de mislukte staatsgreep in Turkije medio juli op de Erasmusburg in Rotterdam met Turkse vlaggen stond te zwaaien. ,,Zijn geen Nederlanders”, aldus Wilders.

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra sprak in zijn inbreng van ‘idioot gedrag’. Hij vindt dat ze voor Nederland moeten kiezen. Maar als ze de Turkse president Recep Tayyip Erdogan als hun leider zien, ‘ga dan terug naar Turkije’. En als je niet gaat ‘omarm dan onze vrijheden.’

Majesteitsschennis
De VVD steunt het voorstel verder D66 om het verbod op majesteitsschennis en de belediging van bevriende staatshoofden te schrappen. Het betekent dat een meerderheid in de Tweede Kamer, waaronder ook de PvdA, het schrappen van het verbod op majesteitsschennis steunt. Mensen die de koning beledigen, riskeren een celstraf van maximaal vijf jaar en kunnen hun kiesrecht verliezen. 

De VVD wil ook de geldstroom uit landen zonder ‘godsdienstvrijheid’ naar organisaties in Nederland, zoals moskeeën stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in