Wilders: politiek en media kunnen de rambam krijgen

0
91

PVV-leider en islamtegenstander Geert Wilders heeft maandag in een tweet felle kritiek geuit op politici en de media. ‘Politiek en pers kunnen de rambam krijgen. Neem zelf lekker afstand van jullie lafheid en verraad van Nederland aan de islam. Sukkels’, aldus Wilders.

Wilders roept keer op keer op tot verzet tegen de komst van asielzoekers. Soms plaatst hij de kanttekening dat hij vreedzaam protest bedoelt. In de praktijk wordt het verzet met regelmaat toch gewelddadig.

De afgelopen dagen riepen politici in media Wilders op afstand te nemen van gewelddadige protesten tegen asielzoekerscentra, zoals vorige week in Geldermalsen.

Zaterdag bezetten tegenstanders van de islam een moskee in Dordrecht. Nationalistische activisten hingen een spandoek op met ‘Minder, minder’, een verwijzing naar een uitspraak van Wilders. De daders lieten een pamflet achter met een foto van Wilders en de waarschuwing: ‘Allochtonen moeten weg! Dit is pas het begin!

De tweet van de PVV-leider komt een week nadat Wilders twitterde: ‘Geen AZC in Geldermalsen! #kominverzet.’ De inspraakavond die toen door de gemeente werd georganiseerd, moest vervolgens worden gestaakt vanwege luide protesten en geweld buiten de raadszaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in