Wilders: geen rechter of nepjustitie zal mij doen zwijgen

0
62

Geert Wilders heeft dinsdagavond op Twitter flink van zich afgebeten nadat bekend werd dat het Openbaar Ministerie hem vervolgt voor het aanzetten tot haat, discriminatie, belediging en uitlokking.

Justitie zet met de vier aanklachten breed in. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de PVV-leider zich ‘opzettelijk beledigend uitgelaten’ en aangezet tot haat tegen en/of discriminatie van mensen wegens hun ras.

Wilders reageerde als door een adder gebeten op het nieuws en steekt zijn mening via Twitter niet onder stoelen of banken: ,,Niemand zal mij doen zwijgen. Ook niet over Marokkanen. Geen terreurbedreigingen, geen OvJ met onzinaanklachten, geen rechter. Niemand.” In een andere tweet van de PVV-voorman staat in capitalen het woord ‘minder’.

Wilders laat ook via Twitter weten: En deze drie heren worden natuurlijk niet door het OM vervolgd want ze zijn lid van de PvdA. #nepjustitie.

 

De maximale straf is maximaal twee jaar cel. Het vonnis wordt in december verwacht. Vrijdag 18 maart staat een regiezitting gepland in de strafzaak tegen Wilders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in