Wilders eist van de rechter een eerlijk proces

0
93

Geert Wilders heeft op de rechtbank in Den Haag gevraagd om een eerlijk proces. Hij wordt aangeklaagd omdat hij vorig jaar in een Haags café zijn aanhangers om “minder, minder, minder” Marokkanen liet roepen.

Wilders heeft onvoldoende vertrouwen in dat de zaak tegen hem eerlijk gaat verlopen. De rechter-commissaris heeft door de advocaat van Wilders gevraagde onderzoeken en getuigenverhoren niet gehonoreerd.

Wilders: “Ik heb recht op een eerlijk proces. Daarom sta ik hier. Niet om u te vragen om een gunst. Maar om u datgene te vragen waar ik recht op heb”, aldus Wilders in een verklaring.

“Ik word voor de rechter gebracht om mijn woorden. Terwijl ik niets verkeerds heb gezegd. Minder Marokkanen, minder Syriërs, minder Mexicanen, minder Russen, ik zie niet in wat daar strafbaar aan is”, verklaarde Wilders verder.

“Maar als Turkse parlementariërs mij een tumor noemen die bestreden moet worden en mij vergelijken met Hitler, dan is er geen consternatie, geen massale aangiftes met voorgedrukte formulieren, geen minister-president die er schande van spreekt en geen OM dat in actie komt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in