Wethouder Leefbaar Capelle wil burgermilities

0
95

Leefbaar Capelle neemt afstand van het plan van de ‘eigen’ wethouder Dick van Sluis om burgermilities op te richten.Fractievoorzitter Marc Wilson van Leefbaar Capelle is ‘zeer verbaasd’ door de uitlatingen van  Van Sluis om oud-militairen en  gewezen politie-agenten te voorzien van wapens. Ze zouden in burgermilities een bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid in Nederland.

Van Sluis, die vroeger zelf bij de politie werkte, lanceerde zijn plan voor het bewapenen van burgers naar aanleiding van de recente terroristische aanslagen in Parijs. Volgens de inlichtingendiensten bestaat ook in Nederland een ‘substantiële dreiging’ voor terroristisch geweld.

Coalitiepartij D66 is een stuk milder. ,,Iedereen is vrij een mening te hebben,” zegt fractievoorzitter Pieter Kromdijk. ,,Ik ben benieuwd of de landelijke politiek deze discussie oppikt. Het is een interessant idee.” zegt Kromdijk tegen het AD.

De Capelse oppositieleider Martin Ponte (PvdA) laat geen spaan heel van het plan van Van Sluis. ,,Dit is ondoordacht en impulsief. Ik vrees dat Van Sluis met dit plan slechts de angst aanwakkert. Dat moet een gezagsdrager niet doen. Het zit voor mij in de categorie ‘grenzen dicht’. Dat is geroep voor de buhne. Ik noem dit illusie-politiek.”

Behalve wethouder in Capelle was wethouder Dick van Sluis tot afgelopen weekeinde ook voorzitter van Leefbaar Rotterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in