Gemeente Waalwijk wil armoede voorkomen

0
99

De gemeente Waalwijk pakt armoede aan om sociale uitsluiting te voorkomen. Om kinderarmoede terug te dringen heeft de gemeente extra middelen vrijgemaakt.

De gemeente Waalwijk heeft een inkomenseffectrapportage laten opstellen. Deze rapportage brengt de effecten van lokale en landelijke regelingen in beeld.

Daaruit bleek onder andere dat gezinnen met kinderen het minst te spenderen hebben, ondanks het gebruik van alle voorzieningen. Reden om snel aan de slag te gaan zodat de extra middelen effectief ingezet worden om armoede bij kinderen te bestrijden.

Een groot deel van de doelgroep is in het bezit van een stadspas. Het aanbod van voorzieningen op de pas is dit jaar verder uitgebreid en verbeterd. Voor kinderen is een kindbon geïntroduceerd die ingewisseld kan worden bij diverse kledingwinkels.

De gemeente heeft ook besloten dat brugklassers in aanmerking komen voor een schoolstart pakket. Deze kindvoorzieningen moeten een bijdrage leveren aan het gevoel van eigenwaarde van het kind. Ook dienen de voorzieningen volledig ten goede van het kind komen.

Om armoede terug te dringen wordt het programma Waalwijk Taalrijk door de gemeente ondersteund. Dit programma richt zich op ouders en kinderen met een taalachterstand. Het voorkomen van een taalachterstand draagt bij aan een succesvolle schoolcarrière.

Het aanbieden van een gratis abonnement voor een schoolblad draagt hieraan bij. Ouder en kind worden op deze manier gestimuleerd om samen met dit blad te oefenen met de taal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in