VVD wil niet meer praten met Turkse organisaties

0
131

De Nederlandse regering moet niet langer praten met Turks-Nederlandse organisaties over integratie. De initiatiefnemer van het pleidooi is het VVD-Kamerlid Malik Azmani gesteund door SP en D66.

Azmani, benadrukt verder dat de Nederlands-Turks organisaties slechts een klein deel van de Nederlanders met een Turkse achtergrond vertegenwoordigen.

Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt nu dat de organisaties de integratie van Nederlanders met een Turkse achtergrond eerder tegenwerken dan bevorderen.

Azmani vindt dat de regering zich moet richten op ”de grote meerderheid” van Nederlanders met een Turkse achtergrond die niet is aangesloten bij deze organisaties. Verder moet de regering meer tegengas biedt aan de pogingen van Ankara om invloed uit te oefenen op het leven van Turkse Nederlanders.

Deze zomer bleek een Kamermeerderheid achter het idee van SP-Kamerlid Karabulut stond om de Turkse organisaties onder de loep te nemen. Volgens Karabulut is dat nodig omdat sommige organisaties waar de regering mee samenwerkt om integratie te bevorderen eigenlijk aan de leiband van de Turkse regering lopen. 

Karabulut wilde dat de Nederlandse regering zou stoppen met samenwerken met organisaties die financieel en organisatorisch worden gesteund door Turkije. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in