VS en Rusland akkoord over staak -het- vuren in Syrië

0
66

De Verenigde Staten en Rusland hebben een akkoord bereikt over een wapenstilstand in Syrië. Dit maakten de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen, John Kerry en Sergej Lavrov, in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend, na twaalf uur te hebben onderhandeld. Ook Turkije is blij met het akkoord.

Het staakt-het-vuren gaat maandagnacht in. Syrische overheidstroepen dienen dan hun gevechtsmissies te beëindigen in gebieden die in handen zijn van de oppositie. Het stoppen van gevechtshandelingen moet het voor humanitaire organisaties mogelijk maken hulp te verlenen in alle belegerde gebieden, waaronder de zwaar getroffen stad Aleppo. Het akkoord behelst verder een gecoördineerd optreden van de VS en Rusland tegen de terreurorganisaties IS en Jabhat Fateh al-Sham (voorheen bekend als Nusra Front).

Volgens Kerry gaat bij zonsondergang op zondag in Syrië een landelijke wapenstilstand in. Syrische overheidstroepen dienen dan hun gevechtsmissies te beëindigen in gebieden die in handen zijn van de oppositie. Het stoppen van gevechtshandelingen moet het voor humanitaire organisaties mogelijk maken hulp te verlenen in alle belegerde gebieden, waaronder de zwaar getroffen stad Aleppo.

Het akkoord behelst verder een gecoördineerd optreden van de VS en Rusland tegen de terreurorganisaties IS en Jabhat Fateh Al Sham.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in