Voorzitter PvdA: Wilders gevaar voor democratie

0
65

Hans Spekman, voorzitter van de PvdA, vindt dat PVV-leider Geert Wilders democratie en rechtsstaat in gevaar brengt. ‘Wilders wil mannen opsluiten alleen omdat ze ergens anders vandaan komen, roept op tot verzet, spreekt van ‘revolte’ als hij niet in een volgend kabinet zou komen’, aldus De sociaaldemocratische voorman in de NRC.

‘Die opmerking over ‘revolte’ is een heel domme, onverstandige uitspraak’, vervolgt Spekman in het interview, naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de Partij van de Arbeid. De PvdA-voorzitter wil dat Wilders zijn woorden terugneemt: ‘De geest moet terug in de fles, en daar heeft Wilders een rol in.’

De krant sprak met Spekman in verband met het 70-jarig bestaan van zijn partij. De PvdA-voorman laakt ook de voorspelling van Wilders dat er een revolte komt, mocht zijn partij de grootste worden en niemand met hem wil samenwerken. Er worden milities opgericht in het land om samen, in hetzelfde outfit, op vergaderingen te voorkomen dat mensen kunnen spreken. Dat is levensgevaarlijk.

De bedreigingen raken de democratische besluitvorming. Ik spreek raadsleden en wethouders die worden bedreigd, wier kinderen zelfs worden bedreigd. Op die manier overstemmen de schreeuwers alles.

Wilders reageerde vanochtend gelijk via Twitter: ‘Eerst ons land naar de afgrond brengen en dan zeggen dat ík een gevaar ben? #niksgeleerdvanpimfortuyn.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in