VNO-NCW: Alleen vluchtelingen toelaten die een kans hebben op een baan

0
54

Nederland en andere Europese landen moeten alleen nog vluchtelingen toelaten die kans hebben op een baan. Die selectie is nodig, omdat Europa de toestroom van vluchtelingen niet meer aan kan. Dat zegt Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, in een interview in de Telegraaf.

 „De aantallen zijn nu zo groot geworden dat opvang en integratie in de verdrukking komen en we gedwongen zijn om de kansen op deelneming aan de samenleving een rol te laten spelen bij het toekennen van een legale status.” Vluchtelingen die geen toekomst hebben in Europa moeten worden opgevangen in Turkije en andere landen in de regio, aldus De Boer. „En daar zullen we ons ook moeten inspannen om hen een kansrijk bestaan te geven, hoe moeilijk het ook is.”

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff laat weten niets te zien in het voorstel van De Boer. Volgens Dijkhofs gaat deze manier van selecteren niet op. Iemand krijgt een vluchtelingenstatus als hij ergens niet veilig is. ‘Een bom maakt geen onderscheid tussen hoogopgeleiden en laagopgeleiden.’ Daarbij zijn onder vluchtelingen ook kinderen, voor wie het niet mag uitmaken of ze wel of niet ‘een pappa hebben die iets kan’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in