Vertrouweling Netanyahu aanslagen Brussel gevolg producten boycot

0
53

De Israëlische minister van Wetenschap heeft voor veel ophef en woede gezorgd door een verband te leggen tussen de aanslagen in Brussel en het Europese besluit om producten uit de bezette Westelijke Jordaanoever voortaan van een speciaal etiket te voorzien.

Velen in Europa gaven er de voorkeur aan om zich bezig te houden met het veroordelen van Israël, het labelen van producten en boycotten”, aldus Ofir Akunis. ,,Tegelijkertijd, onder het oog van de Europese burgers, zijn er duizenden radicaalislamitische terreurcellen gegroeid.”

De Turkse premier Davutoglu verklaart zich solidair met de Belgische bevolking. Als er één land is die weet hoe het is om door terreur te worden geplaagd dan is het wel Turkije, aldus Davutoglu. 

EU-buitenlandchef Frederica Mogherini, sprak tijdens een persconferentie in Jordanië in Amman over een „diep trieste dag” voor Europa. Ze vergeleek het geweld met dat in het Midden-Oosten.

Minister-president Rutte heeft in een verklaring de aanslagen ‘afschuwelijke en laffe’ genoemd scherp veroordeeld. ‘Dit is moord met voorbedachten rade, een aanval op onze vrijheid, veiligheid en manier van leven.’ Aldus Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in