Verbond van Progressief Jodendom solidair met moslims

0
66

Met afschuw hebben de leden van de landelijke Dialoogcommissie van het Verbond van het Progressief Jodendom in Nederland en vele geloofsgenoten kennis genomen van de bedreigingen (middels brieven met hakenkruizen) aan diverse moskeeën in Nederland.

Simon Cohen, voorzitter  van de landelijke Dialoogcommissie van het Verbond van het Progressief Jodendom in Nederland, laat namens de steden Nijmegen, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Tilburg weten dat:

 De joodse bevolkingsgroep weet als geen ander waar dit uiteindelijk toe kan leiden. Het toont weer hoe moslims en joden elkaar nodig hebben. De bedreigingen met hakenkruis en varkens zijn kwetsend, beledigend en bedreigend en geeft bij joden gevoelens van solidariteit.

Wij zijn solidair met moslims in Nederland die hun plek zoeken in een vredige Nederlandse samenleving en hebben net als elke ingezetene het recht om zich beschermd te weten in de beleving van hun godsdienst. Uitingen als deze, tegen welke bevolkingsgroep dan ook, mogen niet worden geaccepteerd. Wij wensen de moslims in ons land sterkte en weerbaarheid tegen deze onacceptabele verwensingen.

De Adhesiebetuiging aan alle moslimgemeenschappen en moskeeën is ondertekend door: Rob Cassuto, Nijmegen. Rene Dotsch, Amsterdam. Hanneke Gelderblom, Den Haag. Jan Erik Grunveld, Utrecht. Rudi Querido, Utrecht. Rachel Reedijk, Amsterdam. Rabbijn Albert Ringer, Rotterdam en Rabbijn Corrie Zeidler uit Tilburg.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in