donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Veiligheid moskeeën krijgt extra aandacht

Gemeenten moeten extra aandacht besteden aan de veiligheid van moskeeën. Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, gaat in een brief aan gemeenten schrijven dat ze de gebedshuizen goed in de gaten moeten houden

,,Er zijn veel incidenten bij moskeeën, daarom adviseert Schoof gemeenten de gebedshuizen goed in de gaten te houden”, laat de woordvoerder van Dick Schoof aan het AD weten. ,,Daarnaast is het belangrijk dat gemeenten zorgen dat de contacten goed zijn met moskeebesturen, zodat je elkaar snel weet te vinden als dat nodig is.” 

Schoof was samen met minister Lodewijk Asscher (Integratie) donderdagmiddag in in Leiden in gesprek gegaan met diverse moslimorganisaties. Met het gesprek wilden Asscher en Schoof hun solidariteit betuigen na dreigbrieven en brandbommen tegen moskeeën. Asscher liet moslims weten dat hij achter ze staat. ,,We zijn er voor iedereen die te maken krijgt met haat, bedreigingen en geweld.” 

Rotterdam
De gemeente Rotterdam gaat zelf een werkgroep vormen met daarin vertegenwoordigers van onder meer moslimorganisaties, politie en de directie Veiligheid van de gemeente Rotterdam. Dat heeft Burgemeester Ahmed Aboutaleb in een brief geschreven aan de gemeenteraad.

In de werkgroep worden alle vraagstukken rondom veiligheid bij moskeeën besproken. De burgemeester hoopt voor de zomer de gemeenteraad te informeren over de maatregelen die doorgevoerd worden