Turkse wijk Turkoois 100% Zuid definitief van de baan

0
94

De bouw van een Turkse wijk in Rotterdam is van de baan. Onderling gekonkel en slechte pr hebben de initiatiefnemers doen besluiten de stekker uit het project te trekken.

Het ophef veroorzakende project, Turkoois 100% Zuid genaamd, werd in 2013 gepresenteerd als een eldorado voor oudere Turkse Rotterdammers.

Het plan omvatte een compleet stadje met 400 appartementen, een hotel, winkels, horeca, zorgvoorzieningen, een mediterraan ogend binnenplein en een paleistuin. De beoogde locatie was het vroegere RET-terrein langs de Laan op Zuid.

Initiatiefnemers waren projectontwikkelaar ­Stebru Bouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel en de Turkse thuiszorgorganisatie Izah. De hoofdrolspelers van destijds bevestigen -los van elkaar- in het AD dat het over en uit is voor Turkoois.

Over het hoe en waarom lopen de meningen uiteen. ,,Potentiële investeerders trokken zich terug vanwege de negatieve media-aandacht,” zegt Ferry Raedts, die het project leidde namens ­Stebru. Hij werkte in die hoedanigheid nauw samen met toenmalig directeur Adem ­Simitci van Izah. Hij komt met eenzelfde lezing als Raedts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in