Turkije steunt “broer” Marokko inzake Sahara

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşolu heeft woensdag bekend gemaakt dat zijn land de territoriale integriteit en soevereiniteit van Marokko inzake de Sahara steunt.

De steun van Turkije aan het Marokkaans autonomieplan voor de Sahara werd door Çavuşolu bekend gemaakt tijdens een persconferentie met zijn Marokkaanse tegenhanger Nasser Bourita, in de Marokkaanse hoofdstad Rabat.

Çavuşolu: “Turkije steunt de soevereiniteit en territoriale integriteit van broeder Marokko. Vrede, stabiliteit en welvaart van de regio Sahel en Noord-Afrika zijn onontbeerlijk voor de stabiliteit van de Middellandse Zee, Afrika, het Midden-Oosten en zelfs Europa.”

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken was in Marokko voor de ministeriële vergadering van de Internationale Coalitie tegen Daech in Marrakesh.

Minister Mevlüt Çavuşolu aanwezig bij de ministeriële vergadering van de Internationale Coalitie tegen Daech in Marrakesh.
Minister Mevlüt Çavuşolu aanwezig bij de ministeriële vergadering van de Internationale Coalitie tegen Daech in Marrakesh.

De ministeriële vergadering tegen extremisme en terrorisme werd voor het eerste in Afrika gehouden. Op de gezamenlijke uitnodiging van de minister van Buitenlandse Zaken van Marokko, Nasser Bourita, en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken.