vrijdag 19 juli 2024
24.5 C
Staphorst

Trump krijgt de hoogste onderscheiding in Marokko

Marokko heeft de Amerikaanse president Donald Trump de Orde van Mohammed (Wissam al-Mohammadi) verleend, de hoogste onderscheiding in het land die enkel aan staatshoofden en regeringsleiders wordt toegekend.

Trump krijgt die eer wegens zijn rol in de normalisering van de relaties tussen Marokko en Israël, maar vooral ook wegens zijn erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over Marokkaanse Sahara. 

President Trump ontving vrijdag de hoogste onderscheiding tijdens een privéceremonie in het Oval Office in het Witte Huis uit handen van prinses Lalla Joumala Alaoui, ambassadeur van Marokko in de Verenigde Staten. Ze deed dat in opdracht van de Marokkaanse koning Mohammed VI. 

President Donald Trump heeft op zijn beurt de Legion of Merit, Degree Chief Commander, toegekend aan koning Mohammed VI, van Marokko.

De Legion of Merit, Degree Chief Commander, is een zelden bekroonde, prestigieuze onderscheiding die alleen door de president kan worden toegekend, meestal aan staatshoofden of regeringsleiders van andere landen.

Het Witte Huis: ,,Gedurende zijn meer dan twintig jaar leiderschap heeft koning Mohammed VI het diepe en duurzame partnerschap tussen het Koninkrijk Marokko en de Verenigde Staten over alle domeinen heen bevorderd. Zijn visie en persoonlijke moed – inclusief zijn beslissing om de banden met de staat Israël te hervatten – hebben het landschap van het Midden-Oosten en Noord-Afrika positief hervormd en hebben een nieuw tijdperk van veiligheid en welvaart ingeluid voor zowel onze landen als de wereld.”