donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Trailer Ben Hur de remake vrij gegeven

De trailer van de nieuwe Ben Hur film is vrijgegeven, de remake op de Charlton Heston film uit 1959. Het is de Russische regisseur Timur Bekmambetov, vooral bekend van Wanted en Night Watch, die zich aan de remake waagt.

De eerste versie was een stille film uit 1925, de definitieve klassieker kwam er in 1959 met Charlton Heston. De film werd een groot succes en won een recordaantal van 11 Academy Awards, een record dat nadien alleen geëvenaard is door Titanic  en The Lord of the Rings: The Return of the King.

Het filmverhaal gaat over twee oude jeugdvrienden die na een lange tijd weer tegen over elkaar komen te staan: de Joodse prins Judah Ben-Hur en de Romeinse generaal Messala. 

Na drie jaar als galeislaaf wordt Ben-Hur toegewezen aan het vlaggenschip van de consul Quintus Arrius, die de opdracht heeft gekregen een groep Macedonische piraten uit te schakelen. Tijdens de zeeslag wordt het schip van Arrius vernietigd, maar Ben-Hur redt Arrius het leven. Als dank hiervoor wordt hij door Arrius geadopteerd. Met zijn herwonnen vrijheid kan Judah Rome verkennen en de Romeinse cultuur leren kennen. Hij wordt een succesvol wagenrenner.

Onderweg ontmoet hij de Arabische sjeik Ilderim en Balthasar. Ilderim bezit vier witte Arabische paarden en wil ze laten trainen voor de wagenrennen. Daar Ben-Hur een wagenrenkampioen is, wil Ilderim dat hij voor hem meedoet aan de aankomende wedstrijd voor de nieuwe gouverneur, Pontius Pilatus. Ben-Hur accepteert het aanbod wanneer hij hoort dat Messala ook meedoet aan de wedren.

Klik hier voor de trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=gLJdzky63BA