“Toren van de Koutoubia-moskee” te koop voor 3,4 miljoen dollar

0
168
Toren van de Koutoubia-moskee, gemaakt door Winston Churchill.

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie gaat het schilderij, “Toren van de Koutoubia-moskee”, die zij cadeau kreeg van haar ex- Brad Pitt verkopen.

Het schilderij is gemaakt door de Britse premier Winston Churchill voor Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt zal naar schatting 3,4 miljoen dollar opleveren via het internationaal veilinghuis Christie’s.

Winston Churchill schilderde het stuk in januari 1943 tijdens zijn verblijf in Marrakesh, Marokko. Churchill was op dat moment in Marokko om een ​​topontmoeting te houden met president Franklin D. Roosevelt. Op de Conferentie van Casablanca werd besloten dat alleen de onvoorwaardelijke overgave van Duitsland, Italië en Japan de oorlog zou beëindigen.

Churchill gaf het schilderij na de conferentie aan Roosevelt, die hij als een goede vriend beschouwde. Na zijn dood in 1945 kwam het doek in handen van Roosevelts zoon Elliot, die het in 1950 aan een verzamelaar verkocht.

Churchill was een fervent amateurschilder. Tijdens de oorlog maakte hij echter alleen “De toren van de Koutoubia-moskee”, wat het doek volgens Christie’s veilingmeester Nick Orchard tot een uniek werk maakt. Het wordt gezien als het beste schilderij van Churchill, gezien de historische betekenis van de gelegenheid en de vriendschap tussen hem en Roosevelt.”

Schilderij “Ben Youssef-moskee” door Winston Churchill.

Marokko was een favoriete bestemming voor de schilderreizen van Churchill. Opvallend bij de bespreking van Churchill’s Marokkaanse schilderijen is het overwicht van islamitische onderwerpen. Een voorbeeld hierboven is zijn schilderij uit 1948 van de Ben Youssef-moskee – beroemd om zijn madrasa – in Marrakesh.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in