vrijdag 19 juli 2024
24.5 C
Staphorst

Top The Way of Life opvolger Sharia4Belgium gearresteerd

De federale politie in België heeft opnieuw een kopstuk van de salafistische beweging The Way of Life, de opvolger van Sharia4Belgium, gearresteerd. De vierkoppige leiding zit nu achter tralies. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

De speurders die er eerder in slaagden om Sharia4Belgium van Fouad Belkacem op te rollen, hebben nu de opvolger The Way of Life “onthoofd”. De voorbije weken werden de kopstukken van de schimmige jihadistische beweging één na één opgepakt. De jongste arrestatie, die van S.A., dateert van gisteren. “In totaal zitten er nu vier personen in de cel die beschouwd worden als de leiders van de beweging in Antwerpen.”

The Way of Life is een salafistische die zich begon te profileren nadat Sharia4Belgium van de kaart werd geveegd door de federale politie en het parket. Expers schatten de aanhang van de beweging op een honderdtal radicale moslims. The Way of Life is zeker geen kopie van Sharia4Belgium, dat zich manifesteerde als een echte organisatie met een duidelijke structuur.

The Way of Life is eerder een beweging, die af en toe van zich laat horen. Zo organiseerde The Way of Life een vorig jaar een protestactie aan de gevangenis van Antwerpen, om de vrijlating van enkele moslima’s, die waren opgepakt omdat ze naar Syrie wilden vertrekken.