Tofik Dibi uit de kast

0
99

Voormalig GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi (34) durfde niet uit de kast te komen uit angst dat zijn achterban kwijt te raken. Als voorvechter voor multicultureel Nederland was Dibi bang dat niemand ‘met een buitenlandse achtergrond’ naar hem zou luisteren als hij uit de kast zou komen. Dat zegt Dibi in een interview met de Volkskrant over zijn boek ‘Djinn’, dat vandaag verschijnt.

In een openhartig interview met De Volkskrant vertelt Dibi over zijn worsteling met zijn geaardheid tijdens zijn politieke carrière. Hij kreeg in zijn tijd als Kamerlid veelvuldig de vraag voorgeschoteld of hij op mannen of vrouwen viel. Altijd ging hij het antwoord uit de weg.

“Ik wilde na 11 september 2001 een voorvechter zijn voor multicultureel Nederland en dacht: dat kan niet als ik op mannen val. Dan luistert niemand met een buitenlandse achtergrond naar me”, zegt hij tegen de krant.

Dibi vertelt ook over zijn dubbelleven; over de stiekeme afspraakjes die hij maakte met mannen en die soms niet zonder gevolgen bleven. “Als ik alleen wilde praten en geen seks wilde, schrok de ander soms zo dat de ontmoeting eindigde met agressiviteit en intimidatie. Ik heb blauwe plekken, bloedneuzen en bloedlippen altijd goed weten te camoufleren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in