Terrorismeverdachte aangehouden in Rotterdam

0
72

Op verzoek van de Franse justitie is vanmiddag in Rotterdam een 32-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag. 

De Franse autoriteiten verzochten vrijdag om aanhouding van de Fransman die naar voren was gekomen in een terrorismeonderzoek. 

Volgens de Franse nieuwsorganisatie iTélé is de aangehouden Fransman Anis B, die onder meer met Reda Kriket in Syrië is geweest. De politie kwam hem op het spoor nadat in het huis van terreurverdachte Kriket een Nederlands telefoonnummer was gevonden. Dat leidde de opsporingsdiensten in Nederland naar Rotterdam.

De politie hield nog drie verdachten aan. Het gaat om twee mannen van 43 en 47 jaar met een Algerijnse achtergrond. De personalia van de derde verdachte zijn nog niet vastgesteld.

De woningen waar de verdachten verbleven aan de Burgemeester Meineszstraat en Mathenesserweg in Rotterdam West worden door de politie doorzocht. Met het oog op de veiligheid van de bewoners zijn de omringende woningen geëvacueerd.

De aanhoudingen konden worden gedaan door nauwe samenwerking tussen Openbaar Ministerie, politie en de AIVD. De aanhoudingen werden uitgevoerd door de Dienst Speciale Interventies (DSI), een speciale antiterreureenheid van de politie.

Actualiteitenraad
Raadslid Tanya Hoogwerf voor Leefbaar Rotterdam zegt in toenemende mate signalen te ontvangen over broeinesten van moslimextremisme, en jihadisme in Rotterdam. “De gebeurtenissen van hedenavond tonen aan dat de zorgen meer dan gegrond zijn.” Hoogwerf heeft een verzoek ingediend, voor een actualiteitenraad, bij Burgemeester Aboutaleb. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in