Technische Universiteit van Berlijn sluit gebedsruimte

0
66

De voorzitter van de Technische Universiteit van Berlijn, Christian Thomsen, heeft bekend gemaakt dat vanaf 14 maart van dit jaar, niet meer het vrijdaggebed zal plaatsvinden en dat de islamitische gebedsruimte op de TU en dat gebedsruimte wordt gesloten.

Het besluit heeft tot heftige discussies geleidt onder de studenten. Enkele honderden mensen hebben een petitie getekend voor het behoud van de zaal waar het vrijdaggebed plaats vindt. 

De Islamitische Studentenverenigingen wijzen juist op dat “vele internationale wetenschappers juist voor de TU in Berlijn kiezen omdat zijn hun godsdienst uit kunnen oefenen.

Christian Thomsen benadrukt. “We hebben geen slechte incidenten, en nee onze intentie is ook niet om de salafisten of andere fundamentalistisch groepen buiten de deur te houden,” zegt hij. “Onze zorg is enkel over het neutraliteitsbeginsel -de scheiding van kerk en staat -.

Vroeger waren er geen moskeeën in de buurt en boden wij de mogelijkheid aan studenten om het gebed te kunnen verrichten binnen de TU. Inmiddels zijn er veel moskeeën in de buurt gekomen, daar kunnen de studenten prima gebruik van maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in