Team USA krijgt atleet met hoofdbedekking

0
77

Op 5 augustus, zullen meer dan 10.500 van de beste atleten in de wereld stromen in Maracanã Stadion -VS- voor de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen 2016.

Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis, zal een lid van Team USA een hoofdbedekking dragen. De schermer Ibtihaj Mohammed, een moslim uit New Jersey, verdiende dit onderscheid eind januari, toen ze een plek in de Spelen pakte op een toernooi in Athene.
Dagen later, noemde President Obama haar bij naam tijdens zijn eerste bezoek van zijn presidentschap aan een Amerikaanse moskee.

Mohammad Ibtihaj, is de derde van vijf kinderen en groeide op in New Jersey. Haar moeder Denise, geeft les op een lagere school voor speciaal onderwijs en haar vader Eugene, is een  gepensioneerde narcotica detective.Beiden ouders waren bekeerd tot de islam voordat ze elkaar ontmoetten.

Ibtihaj: “Als het aan Donald Trump lag, zou Amerika wit zijn en er zou geen kleur en geen diversiteit zijn”. Dat boezemt mij veel meer angst dan een tegenstander met een zwaard.

Ibtihaj, raakt hiermee het belangrijkste probleem dat haar onderscheidt van alle andere gedreven leden van Team USA. Zij mijden de politiek. Door één verkeerde politiek uitsprak te doen en je kunt het vergeten bij de sponsoren, waar de atleten het van moeten hebben om hun dromen waar te maken.

Maar niet voor Ibtihaj. De sjaal dat haar hoof bedekt is een zeer persoonlijke verklaring van haar geloof. Het is ook een onmiskenbaar signaal naar het publiek en de supporters, het is een teken van aankomst en een teken van anders zijn. 

“Dit is zo’n moment van trots en vooruitgang, en er is geen weg terug.” Aldus Edina Lekovic van de Moslimraad in het blad Times.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in