Staatssecretaris Dekker -VVD- tegen moslimschool

0
66

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) weigert geld beschikbaar te stellen voor een nieuwe islamitische middelbare school in Amsterdam.

Volgens Dekker is het -na extremistische uitspraken van een bestuurslid- onduidelijk of de school de ‘wettelijke burgerschapstaak’ kan vervullen. 

Uitlatingen van een bestuurder deden ernstige zorgen rijzen of de school in staat zal zijn haar taak waar te maken om kinderen wegwijs te maken in onze samenleving, stelt Dekker maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Nader onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs heeft deze zorgen niet kunnen wegnemen.

,,Het kan niet zo zijn dat we met belastinggeld een school mogelijk maken waar kinderen zich van Nederland leren afkeren in plaats van er onderdeel van uit te maken”, aldus Dekker. ,,De vrijheid van onderwijs is een groot goed, maar het is geen vrijbrief voor onderwijs dat indruist tegen de waarden van onze democratische rechtsstaat.”

SIO-voorzitter Soner Atasoy reageert verbolgen op de afwijzing. ,,Pathologische leugenaar Sander Dekker kan met zijn laster en het voorgenomen besluit tot weigering van bekostiging de boom in´´, aldus Atasoy in een verklaring. Volgens hem heeft het SIO-bestuur zich ,,tijdig gedistantieerd van onwenselijke sympathieën´´ en dit is ook op een ,,bestuurlijk verantwoorde wijze´´ opgelost. 

In Nederland zijn tientallen islamitische basisscholen, maar voor voortgezet onderwijs kunnen leerlingen op slechts één islamitische middelbare school terecht: het Avicenna College in Rotterdam. Deze school komt voort uit de in 2013 gesloten scholengemeenschap Ibn Ghaldoun, die in opspraak kwam na examenfraude.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in