Spermasmokkel uit Israëlische gevangenissen

Een vrouw van een Palestijnse gevangene uit Silat al-Harithiya is bevallen van een jongen in het Ibn Sina-ziekenhuis in Jenin, nadat haar echtgenoot zijn sperma heeft gesmokkeld uit een gevangenis in Israël.

Palestijnse vrouwen wiens echtgenoten in de Israëlische gevangenissen een langdurige straf uitzitten, doen alles om zwanger te worden van hun mannen. Het smokkelen van sperma is de enige manier om hun wens te vervullen. Smokkel werd zelfs geadviseerd door religieuze geleerden. Met fatwa’s staan ze vrouwen van gevangenen toe om zwanger te worden van het ‘gesmokkeld sperma’ van hun echtgenoten.

De smokkel vormt een echte uitdaging voor Israëlisch gevangenbewaarders die alles doen om de voortplanting van Palestijnse gevangen tegen te houden. De gevangenen mogen hun geboren kinderen, die uit gesmokkeld sperma, echter niet zien. Israël beweert dat deze kinderen “geboren terroristen” zijn.

Dat baby’s geboren worden uit gesmokkelde sperma is een dankbaar gegeven voor de Palestijnse politiek.

“De geboorte van kinderen uit gesmokkeld sperma is een boodschap aan de hele wereld dat Palestijnen net als andere volkeren van het leven houden en alles doen wat ze kunnen voor de voortzetting van voortplanting. De gevangenismuren van de bezettingsmacht (Israël) zal Palestijnse gevangenen en hun echtgenotes er niet van weerhouden hun dromen te verwezenlijken”, aldus arts, diplomaat en de eerste vrouwelijke minister van Volksgezondheid in Palestina, May al-Kieleh.

Palestijnse mensenrechtenactivisten beschuldigen de Israëlische rechtbank ervan een geheime agenda van de regering uit te voeren door te hoge straffen te geven aan Palestijnen, om zo de groei van de Palestijnse bevolking tegen te houden.

Het Palestijnse Centrum voor Gevangenen Studies schat dat er 95 kinderen dankzij gesmokkeld sperma geboren zijn. Het centrum schrijft in een rapport dat het eerste kind dat geboren werd via gesmokkeld sperma buiten de Israëlisch gevangenissen in 2012 heeft plaats gevonden.