Souhail Chagouani: Beste Jonge Ambtenaar 2016

0
59

De verkiezing voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door FUTUR, hét landelijke netwerk voor Jonge Ambtenaren. Jorrit Blaas (Ministerie van OCW), Mark Brouwer (Ministerie van Defensie), Souhail Chaghouani (Gemeente Baarn) en Ellen de Milliano (Gemeente Bergen op Zoom) gingen door naar de finale.

Souhail Chagouani, mag zich een jaar lang de best jonge ambtenaar van Nederland noemen. Volgens juryvoorzitter, José Manshanden is Souhail “iemand die steeds weet te verrassen. En vooral iemand die op hele verschillende niveaus verbindingen legt: rationeel, emotioneel en maatschappelijk.”

Souhail Chagouani over zijn overwinning: ‘Het was een enorm spannende en leuke avond. Super gaaf om zo waardering te krijgen voor je werk. In mijn optiek zijn er duizenden ambtenaren van het jaar, maar ik vind het een eer om daar een jaar lang de stem van te mogen zijn.’ 

Eerder verklaard Souhail tegen Binnenlands Bestuur: “Ik vindt niet dat ik een typische controller ben. ‘Ik zie mijn vak liever als een soort gedragswetenschap; wat voor effect heeft ons beleid op de burger? En ook de politieke context hierin vind ik erg interessant.’ Ook heeft hij niet zoveel op met de uitspraak ‘Zo doen we dat altijd.’ ‘Ik hou van flexibiliteit en niet per se van de traditionele weg.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in