SGP verlicht Plein in Den Haag met 30.000 kaarsjes

0
65

De SGP heeft dinsdagavond het Plein in Den Haag verlicht met 30.000 kaarsjes. De lichtjes staan symbool voor de 30.000 embryo’s die jaarlijks geaborteerd worden in Nederland.

De partij vindt abortus onacceptabel. ‘Voor ons is de bescherming van het ongeboren leven een van de belangrijkste politieke actiepunten’, aldus de SGP.

Ook vraagt de partij aandacht voor de vrouwen die een abortus ondergaan. ‘Vaak lijden zij aan het feit dat ze er met niemand over kunnen praten. Of spijt hebben omdat hun omgeving hen onder druk heeft gezet.’

Kees van der Staaij zoekt daarom draagvlak om aan iedere ongewenst zwangere  vrouw een aanbod te doen om een keuzegesprek te voeren met een onafhankelijk keuzehulpverlener. De SGP wil dat de overheid de bekostiging hiervoor beter regelt.

Abortusklinieken mogen zo’n 100 euro declareren voor elk gesprek dat niet leidt tot een abortus. Daarvoor is een aparte subsidieregeling. Die financiering moet er volgens Van der Staaij ook voor onafhankelijke hulpverleningsinstanties komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in