Schippers: Johan Derksen constateert reëel probleem

0
79

Voetbaljournalist Johan Derksen heeft een reëel probleem geconstateerd rond Marokkaanse voetballers. ,,Je kunt niet ontkennen dat incidenten bij bepaalde clubs veel vaker voorkomen dan bij andere”, zei minister Edith Schippers. ,,De vraag is: wat doe je eraan en hoe los je het op.

We zien het gebeuren op de sportvelden, als je het ziet moet je niet wegkijken maar kijken hoe je het probleem oplost.”

Eerder deze week liet minister Lodewijk Asscher via Facebook http://demoslimkrant.nl/home/2016/04/9864.html weten dat het Derksen vrij staat om de problemen aan te kaarten, maar dat het weren van Marokkanen bij voetbalclubs racistisch is en niet de oplossing.

Schippers is met Asscher eens. Ook zij pleit voor het streng handhaven van gedragsregels door voetbalclubs en de KNVB. Ze vindt onder meer dat teams elkaar zowel voor als na de wedstrijd de hand moeten schudden. ,,Als je dat kinderen jong leert, dan gaan ze anders, sportiever in het veld staan. Je leert ze een andere manier van kijken: ben jij mijn vijand of ben je mijn sportieve tegenstander”, aldus Schippers. ,,De oplossing is niet Marokkaanse jongetjes weren, dat is namelijk discriminatie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in