“Saoedi-Arabië was voor de islam joods koninkrijk”

0
164

Het Israëlische dagblad Haaretz heeft onlangs een opinie artikel gepubliceerd waarin wordt beweerd dat Saoedi-Arabië vóór de islam een joods koninkrijk was.

Ariel David beschrijft de geschiedenis van Arabische rots-inscripties die in 2014 werden gevonden in Saoedi-Arabië, in de buurt van de zuidelijke stad Najran. Die zouden namelijk verwijzen naar het christelijke en joodse bestaan in het gebied.

De auteur maakt verder een link naar Thawban, de zoon van Malik en het joodse Himyarite-koninkrijk, dat regeerde over sommige delen van het huidige Jemen ten zuiden van Saudi-Arabië.

In reactie op de zeer controversiële titel van het artikel deelden veel gebruikers van sociale media het artikel met vragen over de premisse die in het rapport van Ariel David werd gesuggereerd.

Sommige vragen zich af of het rapport tot doel heeft toekomstige claims van joodse rechten in Saoedi-Arabië te ondersteunen, vergelijkbaar met “het discours” dat de vestiging van Israël in Palestijns land rechtvaardigt op basis van historische en religieuze banden met het land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in