Voetbalbond Saoedi-Arabië wil niet naar Palestina

0
99

Saoedi-Arabië weigert donderdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Palestina in Ramallah te spelen. De voetbalbond van Saoedi-Arabië waar Bert van Marwijk bondscoach is vindt de situatie op de Westelijke Jordaanoever te onveilig.

Van Marwijk zegde eerder al af voor het uitduel met Palestina. ,,Het is elke dag op het nieuws, het is daar levensgevaarlijk. Nederland geeft een negatief reisadvies af. Dus ik ga die kant niet op”, zei Van Marwijk bij Sport1. ,,Dit kan de FIFA eigenlijk niet maken.”

Het duel stond oorspronkelijk gepland op 13 oktober, maar toen weigerde de bond van Saoedi-Arabië af te reizen omdat ze Palestina via Israël zouden moeten bereiken. Saoedi-Arabië erkent Israël niet en dat land stelt op zijn beurt het luchtruim niet open voor de Saoedi’s. Daarop wilde de FIFA het duel op neutraal terrein laten spelen, maar daar gingen de Palestijnen niet mee akkoord.

De weigering betekent waarschijnlijk dat de wereldvoetbalbond Palestina een reglementaire 3-0 overwinning toewijst. In de strijd om kwalificatie voor het WK 2018 bezet Saoedi-Arabië in groep A de koppositie met een voorsprong van 5 punten op de Verenigde Arabische Emiraten. Alleen de nummer één gaat door naar de volgende ronde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in