Salima Belhaj volgt Wassila Hachchi op als D66-Kamerlid

0
72

Salima Belhaj volgt Wassila Hachchi op als D66-Kamerlid en legt haar functie als fractievoorzitter van D66 Rotterdam neer.

Salima Belhaj zal komende dinsdag beëdigd worden als nieuw Kamerlid voor D66. Vanaf januari 2008 is zij fractievoorzitter voor D66 in de gemeenteraad van Rotterdam.

Belhaj: “Na acht jaar in de lokale politiek heb ik ontzettend veel zin om me in de Tweede Kamer in te gaan zetten voor D66. Ik verlaat daarmee weliswaar de Rotterdamse raad, maar zal altijd Rotterdammer blijven. Mijn maatschappelijke en politieke ervaring zet ik nu graag in voor alle mensen in Nederland”

Pechtold is blij dat Belhaj de D66-gelederen komt versterken. “Salima brengt een schat aan lokale, politieke ervaring mee. Ze begon in Rotterdam ooit als eenmansfractie en heeft D66 vervolgens in acht jaar tijd teruggebracht in het hart van de stad en het Rotterdams college. Een prestatie van formaat in een stad met een stevig politiek klimaat. Met haar eigenzinnige D66-geluid zal ze een versterking zijn voor onze fractie.”

Wassila Hachchi vertrekt vandaag als Kamerlid voor D66. Ze verhuist voor langere tijd naar de Verenigde Staten. Zij gaat daar voor de campagne van presidentskandidaat Hillary Clinton werken. Hachchi was vijfeneenhalf jaar Kamerlid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in