Rutte: Lazer zelf op. Ga zelf terug naar Turkije. Pleur op.

0
68

VVD-leider Mark Rutte en premier heeft In het tv-programma Zomergasten gezegd dat het uitvoeren van het PVV-verkiezingsprogramma een bedreiging voor de rechtsstaat vormt.

Rutte doelde onder meer op de PVV-wens om alle moskeeën te sluiten. Daarbij zou de vrijheid van godsdienst, zoals verankerd in de grondwet, in de knel komen.

Wat betreft de samenwerking met de Geert Wilders van de PVV. Herhaalde Rutte zijn uitspraken uit De Telegraaf dat elke vezel in zijn lichaam zich daar tegen verzet, vanwege de ’minder, minder’ uitspraken over de Marokkanen van Geert Wilders en zijn eerdere ervaringen bij het mislukte Catshuis-overleg uit 2012.  Rutte zegt “Wilders is een wegloper” maar Rutte sluit de samenwerking met de PVV niet uit. 

Over de Turkse Nederlanders die demonstreerden voor het consulaat in Rotterdam tijdens de nacht van de coup in Turkije en NOS-correspondent Robert Bas pestten. Zegt de Premier: ,,Mijn primaire eerste gevoel is: lazer zelf op. Ga zelf terug naar Turkije. Pleur op.”

Volgens de premier van Nederland zouden 20 procent van de Nederlanders van Turkse komaf eerder “Turken in Nederland” zijn in plaats van “Turkse Nederlanders”. Tegen deze groep zegt Rutte: “onze democratie is geen cafetariamodel.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in