Rotterdamse jongens reizen naar IS

0
116

Twee mannen uit Rotterdam zijn begin oktober afgereisd naar Syrië of Irak om zich mogelijk aan te sluiten bij Islamitische Staat. Dat wordt bevestigd door bronnen bij de politie en vanuit de moslimgemeenschap. 

Bezoekers van de Othman-moskee in Crooswijk, waar de ouders van de jongens vaste bezoekers zijn, vertellen dat de ouders niet op de hoogte waren van de plannen van de twee jongens.

Volgens een medewerker van de moskee belde een van de jongens vanaf een vliegveld om afscheid te nemen van zijn moeder. “Sindsdien hebben de ouders niets meer van hen vernomen. Die moeder kan alleen nog maar huilen. Ze is zelf ook nog eens ernstig ziek.”

De gemeente Rotterdam wil niets zeggen over deze zaak, “want we geven uit veiligheidsoverwegingen nooit informatie over jihadisten”, zegt een woordvoerder. Rotterdam geeft, net als veel andere gemeenten, ook geen cijfers vrij over aantallen uitreizigers. Aldus RTV-Rijnmond.

Een medewerker van de Othman-moskee vertelt dat er een gesprek is geweest met burgemeester Ahmed Aboutaleb over de twee vermeende jihadgangers. “We kennen alleen hun ouders, de jongens hebben we hier nooit gezien.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in