7.9 C
Staphorst
dinsdag 16 april 2024

Rotterdam verplicht mondkapje op drukke plekken

Op een aantal drukke plekken in Rotterdam wordt het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht vanaf woensdag 5 augustus. De plicht wordt als pilot ingesteld door Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, aanvullend op de 1,5 meter regel.

De draagplicht geldt in de aangewezen gebieden voor iedereen vanaf dertien jaar en ouder, op straat en in winkels. Het betreft de winkelgebieden in het centrum van Rotterdam (oa Lijnbaan, Meent, Nieuwe Binnenwegplein en Coolsingel), de markten op het Visserijplein, Afrikaanderplein en de Binnenrotte alsmede de overdekte winkelcentra Alexandrium en Zuidplein.

De komende dagen wordt bekeken of dit ook gaat gelden voor de overdekte winkelcentra Keizerswaard en Binnenhof. De maatregel geldt van 06.00 – 22.00 uur. Voor de markten geldt het enkel op marktdagen.

In de aangewezen gebieden worden borden neergezet om mensen op de maatregel te wijzen. Op de locaties worden op woensdag 5 augustus mondkapjes uitgedeeld, om mensen zoveel mogelijk te ondersteunen in het opvolgen van deze maatregel.

Mensen die de maatregelen niet opvolgen worden hierop aangesproken. Dit kan leiden tot het verzoek het gebied te verlaten of een boete.