Rode Kruis: zoekt vrijwilligers ook met moslims achtergrond

0
95

Het Rode Kruis begint maandag een nieuwe wervingscampagne in verband met de aanhoudende vluchtelingenstroom. Zo zoekt de organisatie duizend mensen die oproepbaar zijn om praktische hulp te bieden aan vluchtelingen. Verder zijn op korte termijn honderden projectvrijwilligers nodig om te assisteren.

De aanvullende hulpverleners zijn nodig om 1200 reeds opgeleide vrijwilligers bij te staan bij hulp aan vluchtelingen in de noodhulplocaties. Het Rode Kruis zegt in hoogste staat van paraatheid te zijn voor “de grootste hulpoperatie sinds jaren”.

Door de toestroom van vluchtelingen moet de hulp substantieel worden uitgebreid, stelt het Rode Kruis.¬†De organisatie heeft al veel vrijwilligers aan het werk, die rond de klok aan het werk zijn in de nieuwe opvangcentra. Daarnaast zijn onder anderen veel tolken, verpleegkundigen en extra EHBO’ers nodig.

Het Rode Kruis roept daarom mensen dringend op zich beschikbaar te stellen voor het burgerhulpnetwerk Ready2Help, waarbij inmiddels 6500 vrijwilligers betrokken zijn. Daarvoor zijn zeker duizend mensen extra nodig. Zij worden onder meer ingezet bij de inname en sortering van spullen die worden ingezameld en via zeven Welkom Winkels beschikbaar worden gesteld.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in