vrijdag 19 juli 2024
24.5 C
Staphorst

Rechter: Duits-Tunesisch rapper Bushido gevaarlijk voor jeugd

De rapper Bushido is geboren op 28 september 1978 in Bonn, Duitsland. Bushido is geboren als Anis Mohamed Youssef Ferchichi.

De artiestennaam „Bushido“ is uit het Japans genomen en betekent “weg van de soldaat”. Bushido is door zijn Duitse moeder alleen opgevoed. Daar zijn ouders vroeg gescheiden zijn, heeft hij geen contact meer met zijn vader uit Tunesië.

De Duitse rapper is heel populair onder het pseudoniem Sonny Black. Zijn stijl is sterk beïnvloed door Gangsta rap. Zijn cd ‘Sonny Black’ mag niet meer worden verkocht aan jongeren.
Dat heeft de rechter in Keulen bepaald.

Die beschouwd ‘Sonny Black’ uit 2014, weliswaar als een kunstuiting maar vond de teksten discriminerend, geweld verheerlijkend en grof. Om de jeugd daartegen te beschermen, werd het Album in april vorig jaar op de lijst gevaarlijke media voor minderjarigen gezet.

Bushido kan beroep aantekenen bij de hogere rechtsinstantie in Münster. Dat deed hij in 2015 ook al eens, toen met succes. Het nummer ‘Stress ohne Grund’ vormde volgens die rechter geen gevaar voor de jeugd.

Luister hier naar de track Osama Flow uit zijn beruchte album Sonny Black. https://www.youtube.com/watch?v=mGVXUSlZEGw