Rabbijn: Antisemitisme is een Joodse hobby geworden

0
76

“Voor veel Nederlandse Joden is het antisemitisme een hobby geworden”. Deze opmerkelijke uitspraak doet rabbijn Lody van de Kamp in een interview in het nieuwste nummer van Volzin. De antisemieten zijn volgens hem echter niet het probleem maar de Joden zelf. Zonder terugkeer naar hun religieuze wortels hebben ze geen toekomst. 

Op de vraag Wat heeft u tegen het woord antisemitisme? antwoordt Van de Kamp: “Voor veel Joden is antisemitisme een hobby geworden – om daar in te geloven en iets over te roepen. We zitten als Joden in Nederland echt vastgebakken in de slachtofferrol. Zo sterk dat het voor velen een tweede identiteit is geworden. Maar daarin wordt een hele grote denkfout gemaakt, want er is geen sprake van opkomend antisemitisme. Het heeft niets met de realiteit te maken.

Er zijn Joden die denken dat alle terroristen moslims zijn, waardoor ze elke moslim wantrouwen. Dat is toch de wereld op z’n kop? Door zo vast te houden aan die slachtofferrol, en overal antisemitisme in te zien, kom je als gemeenschap geen stap verder.”

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in