1.2 C
Staphorst
donderdag 7 december 2023

Rabat: islamitische culturele hoofdstad 2022

De stad Rabat is aangewezen als culturele hoofdstad van de islamitische wereld voor het jaar 2022, zo maakte de directeur-generaal van de Islamitische Wereldorganisatie voor Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (ISESCO), Salem Ben Mohamed El Malek, bekend.

De directeur-generaal heeft de bekendmaking in Rabat gedaan samen minister Mohammed Mehdi Bensaid, verantwoordelijk voor Jeugd, Cultuur en Communicatie in Marokko.

Al Malik en Bensaid hebben het ook gehad over de maatregelen, het programma en verschillende activiteiten die in 2022 moeten worden uitgevoerd als onderdeel van de viering.

Het Marokkaanse Ministerie van Cultuur, wil in dit kader de komende editie van de International Book and Publishing Fair 2022 in Rabat organiseren. De beurs is één van de belangrijkste culturele evenementen in Marokko en biedt een verscheidenheid aan activiteiten aan op het gebied van boeken, uitgeverijen en cultuur.

De Islamitische Wereld Organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, houdt zich bezig met onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie in islamitische landen om de betrekkingen tussen de lidstaten te ondersteunen en te versterken. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Rabat, Marokko.

Het handvest van de Islamitische Wereld Organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bestaat uit 54 islamitische lidstaten.