Raadslid doet aangifte tegen rector Islamitische Universiteit

0
103

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Latif Tali (PvdA) heeft aangifte gedaan tegen de rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) vanwege discriminatie en het zaaien van haat.

Aanleiding is een tweet van de rector, Ahmet Akgündüz, over de zaterdag doodgeschoten Koerdische mensenrechtenadvocaat Tahir Elçi uit Turkije.

Onderwijsminister Jet Bussemaker sprak eerder de hoop uit dat mensen aangifte doen tegen de rector vanwege diens omstreden uitspraken. Het liefst zou ze dat zelf doen maar dat kan niet, omdat ze zelf niet een benadeelde persoon is.

Het Rotterdamse gemeenteraadslid zegt dat ook de Federatie Koerden in Nederland, en andere individuele personen aangifte hebben gedaan. Tali is zelf ook aan de FedKom verbonden.

Bussemaker vindt het optreden van de rector in strijd met de Nederlandse waarden en normen. Een rector heeft als boegbeeld wel veel academische vrijheid maar ook een grote verantwoordelijkheid.

De minister heeft hem en het bestuur van de IUR hier meermaals op aangesproken maar de rector gaat gewoon door. Het vertrouwen in hem is ze kwijt. Ook het bestuur laat het volgens haar afweten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in