PvdA-voorzitter Katwijk wenst Wilders hartaanval toe

0
68

PvdA-voorzitter Willem den Hertog uit Katwijk heeft zich op Twitter fel uitgelaten tegenover PVV-leider Geert Wilders door hem een hartaanval toe te wensen. Inmiddels heeft de politicus zijn reacties ingetrokken. Zo meldt het AD.

Op de opmerking van Wilders dat ‘als er een kogel van links komt, er PvdA op de zijkant staat’, reageerde de Katwijker met: ,,We hopen allemaal dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid).”

De voorzitter vervolgde ,,Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er “Van het dankbare Nederlandse volk” op te graveren.” En hoe vroeg zich hardop af hoeveel PVV’ers er nu ‘PvdA’ in kogels zouden zitten kerven.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft dinsdag nog op Facebook hard uitgehaald naar mensen die op sociale media hatelijke berichten sturen. De PvdA-politicus gaf op het medium onder de titel ‘Respectloze hond’ een bloemlezing van enkele niet al te fraaie voorbeelden.

Asscher eindigde met een wijze raad. ,, Mag ik jullie voorzichtig aanraden voor de volgende keer dat je zo’n reactie plaatst de tweet of post eerst even aan je moeder te laten zien? Of aan je dochter, for that matter? Als zij het ook een goed idee vindt, vooral plaatsen. Blijf er niet mee rondlopen.

Inmiddels besefte de Katwijker dat er commotie is ontstaan door zijn tweets. ,,Die tweets had ik gezien de reacties niet moeten versturen”, luidt de verklaring van Den Hertog.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in