Premier Rutte: Wij passen onze normen en waarden niet aan

0
87

Minister-president Rutte waarschuwt alle in Nederland aanwezige asielzoekers dat zij zich hier onvoorwaardelijk aan de Nederlandse normen en waarden dienen te houden.

De premier zegt te begrijpen dat veel Nederlanders zich na het massale seksueel wangedrag extra zorgen maken over de instroom van grote groepen asielzoekers.

Na de wekelijkse ministerraad herhaalde Rutte dat Nederland ‘geen concessies’ doet aan verworvenheden van de samenleving. ‘Wij passen onze normen en waarden niet aan. Zij hebben zich aan te passen. Wij zijn West-Europa, wij zijn beschaafd.’ Wie die op grove wijze schendt, zoals de ‘schoften’ in Keulen, is hier niet welkom.

Het is walgelijk, weerzinwekkend en verschrikkelijk wat daar is gebeurd. Rutte noemde de gelijkheid van mannen en vrouwen en homo’s en hetero’s met name. Wie die normen niet deelt en ze ernstig overtreedt, heeft hier dus niets te zoeken. Rutte ziet geen enkele ruimte voor debat over de vraag aan wie de gebeurtenissen in de nieuwjaarsnacht in Keulen moeten worden verweten. De vrouwen hebben er part noch deel aan. De schuld ligt voor 100 procent bij die griezels.

De premier zegt dat niet iedereen over één kam moet worden geschoren. De asielzoekers die hierheen komen, die op de vlucht zijn voor bommen en granaten en die bereid zijn zich aan te passen, zal ik nooit verantwoordelijk houden voor wat nu in Keulen is gebeurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in