donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Populaire Saoedi-prediker Ayed Al-Qarni gewond geraakt bij aanlag

De populaire Saoedi-prediker Sheikh Ayed Al-Qarni is bij een aanslag gewond geraakt. Verder zijn een aantal van zijn medereizegers en lijfwachten in een schietpartij om het leven gekomen. Dit gebeurde na een islamitische lezing in Zemboanga op de Filipijnen.

Via zijn Twitter account liet een ander popolaire prediker, Sheikh Salman al-Awdah weten dat “prediker Ayed Al-Karni het goed maakt”.

Een ander bevriende prediker van Al-Qarni. Abdullah Mohammed Almqahm liet via twitter weten dat Al-Qarni gewond is geraakt en wordt in een ziekenhuis behandeld en dat vijf van zijn medereizigers en lijfwachten zijn vermoord.

De Wereld Unie van Islamitische Geleerden lieten in een verklaring bij monde van de Secretaris-generaal, Qara Daghi weten: “Wij hekelen de terroristische aanslag op Prediker Al-Qarani. Daghi doet een dringend beroep op de Filipijnse regering om de bescherming en verzorging van prediker Al-Qarni.

Volgens sommige berichten op Twitter is de veiligheidssituatie in de stad Zamboanga zeer gevaarlijk door botsingen tussen het Filipijnse leger en militanten.