Politie verwijdert anti-Islam spandoeken in Montfoort

0
97

De actiegroep Ons Montfoort Vluchtelingenvrij doet weer van zich spreken. Nadat vorig weekeinde al spandoeken in het stadspark van Montfoort (Utrecht) werden opgehangen om te protesteren tegen de mogelijke komst van vluchtelingen, was het dit keer op vier verschillende plekken raak.

Teksten als ‘Eigen Volk Eerst’ en ‘Stop de Islam’ zijn opgehangen op plekken waar veel mensen komen zoals het tuincentrum langs de provinciale weg en bij supermarkt EM-TE. Op een van de spandoeken was te lezen ‘Van Eijk, Rot op’, verwijzend naar de interimburgemeester van de IJsselstad. De actiegroep stelt met hem in gesprek te willen maar hiervoor de gelegenheid niet te krijgen. Meld het AD.

Verder wijst de groepering op vrijheid van meningsuiting, omdat zij online zouden worden weggezet als ‘hooligans’. ,,Het uiten van je mening, anders dan de stroming, nodigt blijkbaar uit om mensen te demoniseren. Precies wat wij in het verleden vaak genoeg hebben gezien.” 

Burgemeester Van Eijk reageerde deze week al eerder op de protesten. ,,Wij hebben volmondig ja gezegd tegen het COA en daar is ook nu intern geen discussie over.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in