Politie: Elforkani heeft totaal geen concrete informatie

0
50

De Amsterdamse politie heeft geen concrete informatie dat hoofdstedelijke moslimjongeren dusdanig zijn geradicaliseerd dat ze op termijn een aanslag zouden kunnen plegen. Dat liet de politie vandaag weten na een gesprek met Yassin Elforkani.

De imam zei in een zaterdag gepubliceerd interview in Het Parool dat tientallen moslimjongeren in Amsterdam zo geradicaliseerd zijn dat niets hen meer lijkt tegen te houden. “De terroristische netwerken staan klaar (..) Veel mensen in de wijken weten ervan, maar kiezen ervoor hun mond te houden.”

Hij voorspelt dat binnen anderhalf jaar een aanslag zal worden gepleegd, als die netwerken niet worden opgerold. Elforkani zei verder in het interview dat er terroristische netwerken klaarstaan. Die bestaan volgens hem uit tientallen moslimjongeren in Amsterdam. Zij zouden zo geradicaliseerd zijn, dat niets hen weerhoudt om aanslagen te plegen.

Volgens de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland had Elforkani die informatie meteen moeten delen met de autoriteiten en niet eerst met de krant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in