PLO boos op SGP-leider Kees van der Staaij

0
137

SGP-Kamerlid Kees van der Staaij vindt dat de PLO zich niet moet bemoeien met een bezoek dat hij en andere parlementariërs brachten aan Hebron. Dat meldt Het Reformatorisch Dagblad.

Van der Staaij is in Israël voor de ”Israel Allies Foundation Jerusalem Chairman’s Conference”. Dat is een conferentie met parlementariërs uit de hele wereld die in het land waarin ze woonachtig zijn een bepaalde voortrekkersrol hebben ten aanzien van Israël.

De PLO was het niet eens met het bezoek van de parlementariërs aan Hebron. Secretaris-generaal Saeb van de PLO schreef een brief aan Tweede Kamervoorzitter Arib en aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken. Daarin roept Saeb Arib en Koenders op om afstand te nemen van het bezoek. Het zou „reputatierisico’s” met zich meebrengen.

Van der Staaij is niet onder de indruk van de brief. „De SGP heeft begrip voor de veiligheidspolitiek van Israël. En dat verandert niet door brieven van de PLO. Ik hoop dat Kamervoorzitter Arib en minister Koenders dat duidelijk zullen maken.” Bron het RD.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in