Pechtold stelt zich opnieuw kandidaat

0
57

Alexander Pechtold stelt zich opnieuw kandidaat als lijsttrekker van D66. ‘We zijn klaar voor de volgende stap: een stevig D66 in een stabiele, daadkrachtige regering. Een opdracht waar ik persoonlijk graag ja tegen zeg.

D66 bestaat dit jaar vijftig jaar en was vandaag bijeen in Arnhem voor de partijcongres. Pechtold zie dat VVD en PvdA ‘uitgepraat’ zijn.

De roep van veel mensen om gehoord te worden mag nooit smoren in conservatieve angst mensen écht invloed te geven. Het is mij veel waard iedereen erbij te houden, deze mensen met alles wat ik in me heb te overtuigen.”  Aldus de D66 leider.

,,Anders laten we hen in handen van iemand die met z’n nepparlement en z’n neprechters ons democratische stelsel in elkaar wil laten donderen. Dat nooit!” aldus Pechtold verwijzend naar Geert Wilders van de PVV.

Pechtold: ,,In een levendige democratie verstoppen mensen zich niet voor andere meningen en ideeën. Anders vervreemd je van de ander. Die vervreemding begint met denken in stereotypen. Dan zie je al snel geen individuen meer, maar groepen, die als anders en in het slechtste geval als minderwaardig of als vijand worden weggezet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in