donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Pakistan wil een verbod op Valentijnsdag

De Pakistaanse president Mamnoon Hussain heeft de jeugd in zijn land opgeroepen om het vieren van Valentijnsdag aan het westen over te laten.

Het van oorsprong katholieke feest strookt volgens hem niet met de islamitische waarden van Pakistan. ‘Sint-Valentijn heeft geen band met onze cultuur en moet vermeden worden.’

Het staatshoofd, dat in Pakistan voornamelijk een ceremoniële functie bekleedt, raadde de jongeren aan om zich te concentreren op hun studies.

In Pesjawar stemde de lokale raad unaniem voor een motie die het vieren van het feest van de romantiek verbiedt. “Met Valentijnsdag wil een bepaald deel van onze samenleving westerse waarden opdringen aan onze jeugd. Er is geen plaats in onze cultuur en beschaving voor zo’n nutteloze en obscene dag.”

De politie kreeg het bevel om elke viering van Valentijnsdag de kop in te drukken en de verkoop van andere valentijns-spullen te verbieden. In Peshawar verkochten de winkels gisteren gewoon chocolade, bloemen en andere valentijnsspulletjes, zo stelde een journalist van het Franse persbureau AFP ter plaatse vast.