Oscar voor Sharmeen Obaid-Chinoy uit Pakistan

0
66

Elk jaar worden meer dan 1.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van religieus gemotiveerde eerwraak, vooral in plattelands gebieden, in Pakistan. 

Tijdens de Oscar uitreiking gisteren werd de documentaire “A Girl in the River” gemaakt door Sharmeen Obaid-Chinoy bekroond met een Oscar. 

Sharmien was eerder genomineerd voor een Oscar met Saving Face die zij ook won. Zij is een van slechts elf vrouwelijke regisseurs die ooit een Oscar hebben gewonnen voor een non-fictie film. Geïnspireerd door haar moed en de talloze slachtoffers van eerwraak in Pakistan, is ze ook gestart met een anti-eerwraak Campagne, de prijs van vergeving. 

Premier Nawaz Sharif heeft Sharmeen gefeliciteerd met het winnen van haar tweede Oscar. De premier zei dat het thema van de documentaire, eerwraak, de verschillende segmenten van de Pakistaanse samenleving teisteren, het toevoegen van Chinoy inzichten kan zeer nuttig zijn.

De premier deed ook de toezegging van de regering om zich te ontdoen van het kwaad van eerwraak dat Pakistan teistert door de uitvoering van passende wetgeving.

Klik hier voor de trailer: https://vimeo.com/153547504

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in