Oscar Academy luistert naar kritiek Afro-Amerikaanse acteurs

0
53

Een aantal Afro-Amerikaanse sterren zal eind februari op de Oscaruitreiking de prijzen overhandigen. Actrice Whoopi Goldberg, komiek Kevin Hart en muzikant Pharrell Williams zullen op het podium de beeldjes overhandigen.

Dat deelde de Oscar Academy in Los Angeles mee. Onder de aangekondigde “presentatoren”, die de trofeeën mogen uitdelen, bevinden zich ook filmsterren als Benicio Del Toro, Tina Fey, Ryan Gosling, Charlize Theron en de negenjarige Jacob Tremblay. Chris Rock staat als gastheer op het podium.

The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars, kwam onder vuur te liggen na de jongste bekendmaking van de genomineerden. Voor het tweede jaar zijn alle twintig genomineerden in de categorieën voor acteurs blank. Veel Afro-Amerikaanse acteurs boycotten de Oscaruitreiking volgende maand, op social media was de hashtag #OscarsStillSoWhite dagenlang trending. .

De organisatie kondigde daarop maatregelen aan, en zal meer verscheidenheid in de organisatie steken. Door een nieuw reglement inzake lidmaatschap moet het aantal vrouwen en minderheden tegen 2020 verdubbeld zijn.

De Amerikaanse president Obama vindt dat de filmindustrie moet doen ‘wat elke andere industrie zou moeten doen’. “Op zoek gaan naar talent en iedereen kansen bieden.” Een aantal prominente Afro-Amerikaanse acteurs, waarbij het echtpaar Jada Pinkett Smith en Will Smith, hebben aangekondigd de ceremonie te zullen boycotten.

In Frankrijk hebben de moslims een eigen Mokhtar-Award in het leven geroepen voor korte- films over de Islam. Mokhtar refereert naar een beroemde film van een verzetsheld uit Libië die de Italiaanse bezetter uit het land wist te verdrijven. Al Mokhtar is tevens ook een van de bijnamen van de Profeet Mohammed. Zie voor meer info http://mokhtarawards.com/ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in