donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Ontvoerde Rotterdamse loco-imam terecht

De 71-jarige ontvoerde Rotterdamse loco-imam Mohamed is terecht. Dat meldt de Rotterdamse politie.

De man had geen uiterlijke verwondingen, maar werd overgebracht naar het ziekenhuis om controles te laten uitvoeren. Het is nog onbekend hoe de man weer op vrije voeten is gekomen.

De 71-jarige man werd donderdag 25 januari op de Zoutziederstraat in Rotterdam door twee mannen een bus ingetrokken en meegenomen, terwijl een derde dader het busje bestuurde. Het slachtoffer liep op dat moment van de moskee naar huis, een wandeling van een paar honderd meter.

Dinsdag 30 januari werd een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Op 2 februari werd besloten dat hij nog tenminste 14 dagen vast moet blijven zitten. Er zijn nog geen andere aanhoudingen gedaan.

Donderdag 8 februari is de politie een woning in Rotterdam-Zuid binnengevallen in verband met de zoektocht naar de 71-jarige man die 25 januari is ontvoerd. Vrijdag 2 februari werd door de politie ook al gezocht in een loods in Nieuwe-Tonge. Helaas werd de man bij de zoekingen niet terug gevonden.

Gisteren nog loofde de Hoofdofficier van Justitie looft 20.000,- tipgeld uit voor de gouden tip die zou leiden tot de verblijfplaats van de ontvoerde 71-jarige Rotterdammer. Er kwamen enkele tips binnen over de mogelijke vluchtauto, maar helaas geen bruikbare tips.

Met de veilige terugkeer van de Rotterdamse loco-imam is het onderzoek nog niet afgerond. De politie wil nog steeds graag weten wie hier achter zit en waarom.